AFYONKARAHİSAR / MERKEZ - Atatürk Anadolu Lisesi

Temel Değerler

TEMEL DEĞERLERİMİZ

1- Bütünlük – dürüstlük, ahlaki ve etik ilke ve değerlere tavizsiz bağlılık.
2- Saygı – farklılıklara, doğaya, hayvanlara.
3- Adalet – herkes için eşitlik, fırsat eşitliği, toplumsal cinsiyet eşitliği.
4- Azim – hedefe ulaşmada disiplin, zorluklar ve engeller karşısında kararlılık.
5- Sorumluluk – kişisel, sosyal ve toplumsal düzeyde alınan karar ve tüm aksiyonlarda güvenilirlik.

HEDEFLERİMİZ

o    Atatürk'ün ilke ve inkılapları ışığında evrensel ve çağdaş değerlere sahip bireyler yetiştirmek.

o    Demokrasiye, insan hak ve özgürlüklerine saygılı, toplumsal cinsiyet eşitliğini anlamış ulusal kültürü ile zenginleştirdiği evrensel bir bakışa sahip bireyler yetiştirmek.

o    Sosyal sorumluluk bilincine sahip, paylaşımcı, farklılıklara saygılı bireyler kazandırmak.

o    Yaşadığı mekânın ve zamanın farkında, çevre sorunlarına, sahip olduğumuz sınırlı kaynaklara, hayvan haklarına ve doğaya duyarlı bireyler yetiştirmek.

o    Kendini ifade edebilen, muhakeme yeteneği gelişmiş, özgüvenli ve girişimci bireyler yetiştirmek.

o    Öğrencilerimize analitik düşünme, eleştirel düşünme, yaratıcı yöntemler geliştirme becerileri kazandırmak.

o    Öğrencilerimize bireysel ve takım içinde çalışma, işbirliği becerileri kazandırmak.

o    Öğrencilerimizde sağlıklı yaşam bilinci geliştirmek.

o    Öğrencilerimizin spor, sanat ve bilime merak duymalarını ve çok yönlü olarak gelişmelerine olanak sağlayacak ortamları sağlarken, sahip oldukları potansiyeli ortaya çıkarmak.

o    Bilişim çağının gereklerine uygun olarak teknolojik araçları etkin olarak kullanabilen, teknolojik gelişimi merak eden, kodlama mantığı ile tanışmış bilinçli dijital vatandaşlar yetiştirmek.

o    Tüm paydaşlarımız arasında saygı ve güvene dayalı kurmuş olduğumuz okul ortamımızda sahip olduğumuz güçlü çalışma ahlakı ile öğrenme süreçlerini sürekli geliştirmek.

Yayın: 04.09.2019 - Güncelleme: 30.09.2021 15:16 - Görüntülenme: 702